Да се актуализират таксиметровите стоянки в Бургас, предлага общински съветник

07:26, 10 юли 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актуализация на утвърдените таксиметрови стоянки в Бургас иска общинският съветник от ГЕРБ Димитринка Буланова. Тя е входирала докладна записка в местния парламент, като посочва, че на територията на града и прилежащите квартали стоянките, които са утвърдени, са общо 57 с 231 места за престой на таксиметрови автомобили.

Във връзка с изпълнение на инвестиционни проекти и инициативи на Общината и промени в организацията на движение, както и по искане на независимия транспортен синдикат  „Авто 94“, се наложи да отпаднат  стоянките на бул."Проф. Я. Якимов" , на паркинга пред бл. 34, до супермаркет "Пикадили", в локала зад заслона на АС, на ул."Хр. Ботев"№ 70, в изграден джоб след спирката , до бл. 16 в к-с"Лазур", на паркинга, ул. "Въстаническа" - вход-изход към бл. 472, бул."Ст. Стамболов", пред бл. 32 в ж.к."Братя Миладинови" в съществуващия паркинг пред копирен център "Дигитал" .

„По този повод бяха проведени срещи между представители на браншовите организации, ръководството на общинска администрация, Пътна полиция, ИА“Автомобилна администрация“, на които присъствах в качеството ми на член на Комисията по Транспорт и морско дело към Общински съвет-Бургас. Освен проблемите, които изпитва браншът, свързани с осъществявания контрол върху таксиметровата дейност, се обсъдиха и предложения за разкриване на нови места за таксиметрови стоянки и закриване на такива, които браншът счита, че са ненужни“, обяснява в докладната записка Буланова.

Предложенията се обсъдиха от общинска администрация, като за голяма част от местата се извършиха огледи на място, съвместно с представители на браншовите организации.  Местата, които отговарят на изискванията на Закона за движение по пътищата,  се входираха за разглеждане от междуведомствената комисия по  безопасност на движението.

След обстоен оглед  на предложените места и съгласуване с Пътна полиция, комисията по безопасност на движението даде  положително становище на този етап  да се организират 7 таксиметрови стоянки срещу блок 47 в „Славейков“, три в „Изгрев“ до парк „Велека“ пред блок 72, още три в улицата между блок 69 и бензиностанция „Петрол“ в „Изгрев“, 6 стоянки до Търговски център "Изгрев", в локала към бл. 51, преди АС, два броя на бул. „Стефан Стамболов“  преди АС до ІІ РПУ, три - на бул. „Стефан Стамболов“, северно от бл. 132 (подхода към НОИ), пет места в джоба пред БСУ , 4 - на бул. „Стефан Стамболов“, в джоба пред   РСС, три да има на ул. „Васил Левски“ в паркинга на Дом Лукойл, също така 3 на ул. „Васил Левски“ в синя зона и 7 в района на МБАЛ на улицата към СЗ “Б. Брънзов“ между бл. 1 и бл. 9 ( срещу бистро „Анет“).

Новите предложения са съобразени с изискванията за безопасност,  исканията на таксиметровите превозвачи и са съобразени с осигуряване на лесен и удобен достъп на гражданите до таксиметровите услуги. На следващ етап, при отпадане на спирки от градския транспорт, на които са изградени джобове, при възможност същите ще бъдат обследвани и предложени за организиране на таксиметрови стоянки.

Докладната на Димитринка Буланова е входирана за разглеждане от постоянните комисии по „Правни въпроси“, „Транспорт и морско дело“ и „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама