Гласовете на Миланската скала гостуват днес в Русе

08:11, 10 юли 16 / Култура 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световните оперни имена на Миланската скала – Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Маланини и Кармело Карузо гостуват за първи път извън столицата – днес са в Русе – от 20.30 ч. на сцената на Държавната опера, преди това бяха в Стара Загора, предстоят им изяви в Бургас и във Варна.

На диригентския пулт ще застане световно признатият италиански диригент Марчело Рота. Любимият диригент на Андреа Бочели е гостувал няколко пъти в България, очарован е от нашата страна, от големите българските оперни певци, от оркестъра на Българското национално радио, от музикантите, с които е работил. Сега се връща отново, но този път не сам, а в компанията на великолепни изпълнители.

Вълнуващата среща с изкуството на звездите включва респектираща програма, в която световните артисти ще представят избрани арии от оперни заглавия, превърнали се в знакови в тяхната стремителна и впечатляваща кариера.

Във втората част на концерта – съвсем подходящо за топлите юлски вечери, ще прозвучат популярни арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикли, любими и познати неаполитански канцонети.

Специален подарък за ценителите на филмовата музика е фрагмент от саундтрака към филма „Амаркорд” на Федерико Фелини на носителя на „Оскар“ Нино Рота.

Тъй като първоначално концертът трябваше да се проведе в летния театър, е предвиден толеранс от 15 минути за зрителите, които не са своевременно информирани.

В Русе световните изпълнители ще пеят в съпровод на елитния оркестър на Държавната опера. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама