Шампиони дават старт на "Живей активно!"

08:15, 10 юли 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортните легенди Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов ще дадат старт на шестото варненско издание на инициативата „Живей активно!“. То започва точно в 10 ч. от четири различни точки на града и ще приключи в 18 ч. с грандиозен концерт на Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венц.

Официалният старт е пред Слънчевия часовник в Морската градина.  Там ще приключи велопоходът от Пантеона, в който заедно с всички любители на колоезденето ще участва и Тити Папазов. Тереза Маринова ще придружи варненци на сутрешен крос от Аквариума, а от административната сграда на Община Варна с ролери и скейт ще стартира Ангел Ковачев. Евгени Иванов-Пушката и Йордан Йовчев ще поведат пешеходен поход и поход за хора с увреждания и параспортисти от Севастопол до Слънчевия часовник.

През целия ден на 11 различни локации в града ще бъдат организирани десетки семейни игри, турнири по баскетбол, волейбол и джаги, както и много други активности. В Морската градина на сцена „Раковина“ още от 8,30 ч. екипът на спортен клуб The Secret ще започне деня с йога. По-късно към тях с щафетни игри ще се включи и олимпийската шампионка Тереза Маринова, а всички желаещи ще могат да вземат участие в игри на открито, художествена и Heal Fit гимнастика.

В 11 ч. Тити Папазов ще даде начало на баскетболния турнир за малки и големи на баскетболната площадка на Варненската търговска гимназия. Една от най-горещите локации ще бъде плажът Rappongi, където ще се проведе волейболен турнир под ръководството на спортните легенди Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов.

Феновете на екстремните преживявания могат да опитат сърф, кану и стенд-ъп педал борд с Varnasurf.com, а първите 20 избрани Фейсбук фенове на „Живей активно!“ ще имат възможност да се докоснат до уейкборд и да се включат в 10-минутен Уейк трайл в „Инифинити уейк парк“. Професионалистите от скейт клуб Progression ще вземат участие с демонстрация и скейтборд уроци, а Slackline Varna ще поддържат нивото на адреналина на локацията на Nestle Ice Cream под Пантеона, докато Лео Бианки охлажда страстите със сладоледени игри за двойки.

Партньорите на инициативата от клуб „Джа-ра” организират семейна джага надпревара пред Аквариума, а клуб „Приятели на морето“ и БЧК ще се включат съответно с уроци по гмуркане и оказване на първа помощ в плувния комплекс „Приморски“. Забавления и игри ще има и за всички стопани и техните любимци, които ще могат да получат полезни съвети за правилното отглеждане и балансирано хранене на своя четириног приятел от професионалния треньор на кучета Асен Аролски на кучешката площадка на спирка „Акациите“.

Страхотни награди очакват участниците в томболата на организаторите от „Нестле България“. Условието за включване в нея е да са събрали печати от всичките локации на „Живей активно!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама