Пловдивчани обсъждат съдбата на цветните знаменца в "Капана"

08:36, 10 юли 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да останат ли цветните знаменца над улиците в артистичния квартал "Капана", дискутират днес пловдивчани. Живеещи, работещи, организатори на събития и представители на местната власт се събират от 18 часа пред "Инкубатор" на дебат за един от символите на емблематичното пространство в сърцето на града.

Инициативата се организира във връзка с актуалната тема за свалянето на флагчетата, които бяха премахнати от "Капана". Общински екип за почистване на графити от сградите отряза всички въженца, на които бяха закачени цветните знаменца. Инсталацията се появи в квартала през 2014 година и се превърна в неизменна част от "Капана".

На дебата ще бъде разисквано "защо ги няма сега знаменцата, как да ги има отново и как ще се случват нещата така, както трябва", поясняват организаторите.

Позицията на общинската администрация по казуса е, че украсата се поставя само когато има фестивали или други културни събития в артквартала на Пловдив. След последния "Капана фест" организаторите не са ги свалили, затова и Общината ги премахна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама