242 деца се обучаваха в лятната футболна академия „Милан Джуниър Камп“ 2016 в Дряново

09:41, 10 юли 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В продължение на седмица, градът на Колю Фичето - Дряново, стана място за неповторими футболни емоции на 242 деца, одобрени за участие в лятната академия „Милан Джуниър Камп“ 2016. Официалният старт на лагера, на 4-ти юли, дадоха кметът на Община Дряново инж. Мирослав Семов и председателят на Общински съвет Тодор Георгиев. Специални гости на събитието тогава бяха заместник- министърът на младежта и спорта Асен Марков, народният представител Добромир Проданов, областният управител на Габрово Николай Сираков, началникът на РИО-Габрово Георги Маринов, представителят на Милан за България - Ивайло Рачев и патронът на кампа - националът Станислав Генчев.

 Футболни таланти от цяла България  имаха възможността да бъдат ръководени от  8 италиански треньори от школата на "росонерите". В шестте възрастови групи от 5 до 17 години те се обучаваха под зоркия поглед на знаменитите специалисти - Адриано Копобианко, Лоренцо Креста, Фредерико Мацола, Матиа Лорини, Давиде Сакрамати, Патрицио Билио, Доменико Скамардела и треньора на вратарите Роберто Лана.

В помощ на италианските специалисти се включиха и  десет български треньори, начело с футболния спец Красимир Манолов - Пловдив, дряновецът  Петър Кръстев, Пламен Митев, Георги Гатев  и Росен Филипов  от Габрово , Мартин Дойчев от Севлиево , Мирослав Гавазов  от Горна Оряховица , Десислав Божков и Николай Колев  от Велико Търново Треньор на вратарите е  Стойчо Ганчев от Дряново. Всички български специалисти  участват безвъзмездно в тренировъчния процес. Младите футболни надежди бяха настанени в хотелските бази в Дряново и Царева ливада, а  заниманията им се проведоха  на стадионите в двете населени места.

Любопитен факт е, че в лагера участваха и две момичета - от Севлиево и Провадия. Шестте най-добре изявили се  деца  получиха и уникалната възможност да заминат за Италия.

Организаторите обявиха, че за следващата година имат идея за разширяване  на стадион "Локомотив”  и този в Царева ливада, както  и обновяване на съоръжението в село Гостилица. Това ще  позволи на Общината да реализира още мащабни спортни прояви с национален  и международен характер.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама