Коледният базар ще бъде на площад „Свобода“

13:02, 10 юли 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледният базар ще започне на 2 декември 2016 г. и ще продължи до 7 януари 2017 г. Той ще бъде разположен на площад „Свобода“, става ясно от докладна записка, която кметът Пламен Стоилов ще внесе за разглеждане в общинския съвет.

Предвижда се да бъдат поставени 36 павилиона с квадратура 2/2 метра, 35 от които ще са за търговска дейност и 1 за общинските охранители.

Ще има и 3 скари на открито. Те ще са с почти двойна площ в сравнение с павилионите – 4,50/3 метра.

Няма да отсъства и традиционната коледна елха, която също ще бъде на площада.

И през идващия предпразничен зимен сезон ще има павилионче, предназначено за благотворителност. Ако общинският съвет одобри предложението за решение, то ще бъде отдадено безвъзмездно на сдружение „Дете и пространство” от 19 до 22 декември 2016 г.

Останалите 34 павилиони, както и терените за трите скари, ще бъдат отдадени под наем на търговци след организиран търг.

Неправителствената организация осигурява следните услуги: „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 2”; „Дневен център за деца с увреждания – седмична грижа”; „Център за социална рехабилитация и интеграция”; „Дневен център за младежи с увреждания“ и „Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания „Вяра“.

Две от услугите работят по предотвратяване на изоставянето на децата чрез подкрепа на родителите. „Дете и пространство” провежда благотворителна кампания „Да запазим достойнството и уникалността на различието” и набраните средства ще се използват за подобряване живота на децата, за които се грижи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама