Местният парламент ще одобри средищните училища в община Русе

15:04, 10 юли 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местният парламент трябва да одобри средищните училища в община Русе на предстоящата си сесия. Предложението ще внесе зам.-кметът Димитър Наков.

То е във връзка с постановление на Министерския съвет от 2009 г., според което списъкът се актуализира ежегодно по предложение на кмета на общината, след решение на общинския съвет и становище на началника на Регионалния инспекторат по образование.

Последното е налице, поради което остава местният парламент да го одобри. В листа са включени ОУ „Отец Паисий” в Мартен, което приема учениците от закрито училище в Сандрово; ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Семерджиево, което приема ученици от закритите училища в селата Ястребово, Бъзън, Червена вода и от Образцов чифлик; ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Николово, в което ще учат децата от закритите училища в Просена и Долно Абланово; ОУ „Г. С. Раковски” в Ново село – приема учениците след IV-ти клас на НУ “Васил Априлов”, с. Хотанца; ОУ „Иван Вазов” в Русе, което приема учениците от закрито училище в Басарбово; ОУ „Ангел Кънчев” в Русе, което приема ученици от закритите училища в Червена вода, Пиргово и Мечка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама