Борисов се накарал на Рашидов заради скандала с БНТ

18:01, 10 юли 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов е накарал министъра на културата Вежди Рашидов да даде пресконференция и да се извини на журналиста от БНТ Георги Ангелов. Това призна самият премиер днес. И допълни, че се е обадил на Рашидов и “му се е накарал”.

Ако Радан Кънев е казал нещо против Вежди Рашидов веднага заставам на страната на министъра на културата, коментира той искането на ДСБ за оставка на Рашидов. И декларира: "Защото ние нямаме абсолютно никаква власт върху медиите. Точно обратното, вие сте журналисти знаете, най-опозиционната дори е БНР”.

Относно критичните коментари на бившия партньор във властта - АБВ, относно решението на Арбитражния съд за “Белене”, Борисов заяви остро: "Щом опонентите ми са спали до 2009 година, сега ще мълчат и ще гледат как се мъча да намеря най-правилното решение".

На въпрос дали ще продадем на Иран ядрения реактор, заради който страната бе осъдена, той заяви: "Ще преговарям и с едните, и с вторите, и с третите. Енергийният министър разговаря с руската страна, ние разговаряхме с тях. Сега в Иран ще видим имат ли интерес към подобно нещо да продаваме реактора там заедно с руската страна". Утре той е на официално посещение в Иран.

Премиерът обяви, че българският енергиен министър Теменужка Петкова, руският й колега Александър Новак и хората от "Атомстройекспорт" провеждат разговори и са в контакт. "Експертите работят и подготвят варианти, които като представят на масата, ще отида и ще го представя в парламента", обясни Борисов. "През 2006 г., когато са се пазарили и са подписвали договорите, да са го направили така, че да са го построили. Това казвам на моите опоненти, щом са спали до 2009 г. и всичко дойде при мен, сега ще мълчат и ще ме гледат как се мъча да намеря най-правилното решение", коментира още министър-председателят.

И обеща до месец да има яснота относно съдбата на реактора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама