Истински фурор предизвикаха корабите на НАТО, акостирали на пристанището в Бургас

18:47, 10 юли 16 / Любопитно 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истински фурор и уникално изживяване за бургазлии предизвикаха корабите на НАТО, които в момента се намират на пристанището в морския град, видя репортер на Topnovini.bg. Припомняме, че те са тук, за да вземат участие в националното военноморско учение „Бриз 2016“. Днес, за времето от 13:00 до 18:00 часа, корабите бяха отворени за посещения.

Първоначално бе необходимо в самото начало на пристанището да се сформират групи от по няколко човека. След като групите бяха налице, отделен екскурзовод съпровождаше всяка от тях до корабите.

Част от екипажа на всеки кораб развеждаше хората из палубата и вътрешността на плавателния съд, разказвайки кое за какво служи. Желаещите пък имаха възможността да си направят снимки за спомен.

Над 25 бойни и спомагателни кораба и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, САЩ, Гърция, Румъния и Турция участват в националното военноморско учение „Бриз 2016“.

В него военноморските сили на Гърция са с патрулен катер „Kristallidis“, румънците са с фрегата „Regina Maria“, ракетна корвета „Lastunul“ и миночистач „Alexandru Axente“. Военноморските сили на Турция се включват с подводницата „Anafartalar“, ракетния катер „ATAK“ и патрулен катер „Tekirdag“. САЩ ще бъдат със самолет от патрулната авиация „P-3C Orion“. Може да се види също така и Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО – турският спомагателен кораб „C. G. Hasan Pasa“, турският минен ловец „Edincik“ и испанският минен ловец „Turia“.

Следващият петък (15 юли) пък ще могат да се наблюдават различни епизоди от учението на море. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама