Продължава делото срещу косовския албанец, хванат с близо 35 кг. марихуана на ГКПП „Дунав мост“

19:25, 10 юли 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу косовския албанец Лирим Тхаче, който беше заловен на ГКПП „Дунав мост“ да пренася 34 кг. и 853 гр. марихуана за 139 412 лева, продължава утре в Апелативния съд във Велико Търново, съобщиха от там. Това ще е второ заседание по процеса.

Припомняме, окръжният съд в Русе призна мъжа за виновен, че на 2 и 3 март 2014 г. е влязъл в страната през ГКПП „Гюешево” заедно с незаконната стока, укрита в платформа за автомобили, в която са пътували той и съпругата му Михаела Неагу (румънска гражданка), както и че се е опитал да излезе от България с наркотика през ГКПП „Дунав мост”.

Освен в контрабанда, със същата присъда Лирим Тхаче беше признат за виновен и че я е държал с цел разпространение.

Той беше осъден на 16 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим, както и да плати 210 000 лева глоба в полза на държавата.

Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по жалба на подсъдимия.

В Русе той и жена му поддържаха тезата, че преди да се качат на камионетката са я дали на ремонт и че човекът, който го е извършил, е злоупотребил с доверието им и е направил тайника, в който е укрил марихуаната, без да им каже.

Въпреки това още през 2014 г. Михаела Неагу е сключила споразумение с прокуратурата, в което се е признала за виновна в отправените срещу нея обвинения и е договорила с прокуратурата и наказанието си, което е над 2 години ефективно лишаване от свобода. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама