Достъпът до плажа в Черноморец е свободен, установи спешна проверка

19:42, 10 юли 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„С днешна дата свободният достъп за туристи на къмпинг Черноморец е безпрепятствен“. Това съобщи за Topnovini.bg съветникът на министъра на туризма Живко Табаков. Днес той извърши извънредна проверка на място, разпоредена от Николина Ангелкова, във връзка с появилата се в медиите информация, че „мутри тероризират десетки туристи и не ги допускат до плажа в Черноморец“.

В действителност вчера е имало ситуация, при която е бил ограничен достъпът от страна на новите собственици на имота (паркинг), който се намира непосредствено зад плажната ивица, каза Живко Табаков. Между двете страни има вече писмено споразумение чрез протокол да бъде осигуряван безпрепятствен достъп на туристите до плажа и казусът да бъде изчистен в съда, тъй като той е чисто юридически.

„Собствеността на парцела зад плажната ивица е била сменена. Старите собственици са били отдали имота под наем на наемателите на плажа. След смяната на собствеността, новите собственици искат да ограничат достъпа“, коментира Табаков.

Той посочи, че от правна гледна точка проблеми няма. Констативните протоколи и споразумения са подписани от двете страни – наемателите на плаж Черноморец-Изток  „Акра лидо“ ООД и собствениците на паркинга.

„Акра лидо“ ООД взе плажа миналата година, като това стана с парадоксален рекорд. Фиpмaта, ĸoятo e peгиcтpиpaнa пpeз фeвpyapи 2015 г. c ĸaпитaл oт 100 лeвa, спeчeли тaйнoтo нaддaвaнe c нaд 20 пъти пo-виcoĸa oфepтa зa нaeм oт пъpвoнaчaлнo oбявeния oт регионалното министерство минимaлeн пpaг. Нейното седалище се намира във ваканционен комплекс „Атия“. Управители са Милен Янков, Иван Караваев и Щерион Щерионов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама