"Ели в подводния свят" сложи край на "Театрална ваканция в музея"

20:03, 10 юли 16 / Култура 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С театралното представление "Ели в подводния свят" днес завърши "Театрална ваканция в музея". Събитието, което се проведе в Лапидариума зад сградата на Регионалния историческия музей (РИМ), събра множество деца, родители и гости, дошли да се насладят на таланта на малките участници, съобщиха от културната институция.

В подготовката на постановката "Ели в подводния свят" се включиха всички 80 деца и техните ръководители от театралната ваканция. Сценарият беше дело на момичетата и момчетата от двете ателиета "Перо", декорите, костюмите и куклите бяха направени от сръчните ръце на децата от "Ателието", музикалният съпровод бе на малките таланти от ателие "Музика", а танците – в изпълнение на малчуганите от ателието по танци.

Главни действащи лица в театралната постановка бяха възпитаниците на ателие "Сцена". Интригуващата история на Ели и вълнуващите й приключения в подводния свят предизвикаха множество усмивки и бурни аплодисменти от публиката.

За своята упорита работа, децата получиха грамоти и малки украшения за спомен.

Писателите от ателие "Перо" ще получат и допълнителна награда – книжки с техните произведения, създадени по време на театралната ваканция. Илюстрациите в тях са дело на всички деца, станали част от проекта.

"Театрална ваканция в Музея" се организира от Група за детски театър „Камила” в партньорство с Регионален исторически музей – Русе по Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата на Община Русе. В инициативата се включиха 80 деца от втори до седми клас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама