Българинът пие най-много добавки за стави

20:38, 10 юли 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хранителни добавки за стави, за отслабване и за диабет държат първите три места по търсене у нас и са най-внасяните през последните месеци. Това съобщиха пред София Topnovini.bg от лаборатория, изследваща хранителните добавки при вноса им, какваото е едно от изискванията за регистрацията им към Българската агенция по безопасност на храните.

Нашенци най-често търсят добавачни продукти към храната си, когато трябва да лекуват ставни проблеми. Сред другите търсени хранителни добавки са тези за сърце и високо кръвно. 

Най-често вносът на медикаментите от страни в Европейския съюз – Германия, Полша, но и от Китай и Индия. Има случаи и на патентовани у нас добавки, но броят им е много по-малко от внесените.

Много родни спортисти и хора, спазващи здравословен начин на живот, си правят свои добавки, като си ги поръчват в Институтът по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ).

Там чрез специални технологии се подлагат на обработка определени билки, плодове и допълнетилни съставки и така се правят проетйнови блокчета.

Най-често се обръщали към този тип услуга спортисти и фитнес маниаци, които искали да приемат качествени хранителни добавки. Не е тайна за никого у нас, че най-много ментета на добавки се правят именно за спортуващи и хората, посещаващи фитнес залата. Тези стоки са най-скъпи и именно и при тях фалшифицирането е най-голямо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама