Ремонтират покрива на градската библиотека в Свищов

07:13, 14 юли 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паднала мазилка от тавана на градската библиотека е причината да се започне частичен ремонт на покривната част на сградата.

Сериозен проблем с оттичането на водата при дъждове е допринесъл за събирането на вода в покривното пространство. През напукани PVC тръби водата се е просмукала в тавана на библиотеката и е довела до падане на мазилката. По информация на директора на Дирекция „Инвестиционна политика, кадастър и техническо обслужване” инж. Пламен Петков, след оглед от специалисти, са установени щетите и вече е започнал ремонт на компрометираните участъци.

Предстои подмяна на водосточните тръби и воронките към тях. Ще се направи и изравняване на замазката, за да може безпроблемно водата да се отвежда от покрива през новите водосточните тръби към канализационните шахти на сградата. Ще бъде подменена изолацията на компрометираната част от покрива, както и подмяна на ламарините по бордовете на покрива.

Ремонтът ще е на стойност около 32 хиляди лева и ще бъде извършен в рамките на един месец, след което Градска библиотека – Свищов ще може спокойно да посрещне есенните дъждове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама