Военен парад в Париж за националния празник на Франция

07:38, 14 юли 16 / Свят 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Франция отбелязва националния си празник – 14 юли, Деня на Бастилията с военен парад. Почетни гости в Париж тази година ще бъдат австралийците и новозеландците. В парада, който, както всяка година, ще се състои на парижкия булевард „Шанз Елизе“, ще се включат 3000 военнослужещи, 241 коня, 212 автомобила и 55 военни самолета, 31 хеликоптера и 288 единици моторизирана техника, включително бронетранспортьори, специализирана техника на инженерните войски, пожарни автомобили и линейки.

По традиция парадът ще бъде открит от президента Франсоа Оланд и началника на генералния щаб на въоръжените сили ген. Пиер дьо Вилие под звуците на военен оркестър.

На тържествата по случай Деня на Бастилията ще присъства държавният секретар на САЩ Джон Кери, който започва европейската си обиколка от Париж.

Следобед в цялата страна се организират празнични концерти и тържества, а кулминация ще бъде зарята вечерта над Айфеловата кула в Париж. Денят е единственият през годината, в който столичните власти разрешават използването на пиротехника в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама