Отпускат 665 хиляди лева за благоустрояване в четири пловдивски района

08:28, 14 юли 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири района в Пловдив - "Централен", "Западен", "Тракия" и "Южен", ще получат от общинския бюджет общо 665 500 лева за различни дейности по благоустрояване. Предложението е включено в дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив.

Отделно в бюджета на Общината ще бъдат осигурени 84 хиляди лева за проектиране на основния ремонт на ул. "Граф Игнатиев" (от бул. "Цар Борис III Обединител" до ул. "П. Д. Петков"), ул. "Богомил" (от ул. "П. Д. Петков" до бул. "Цар Борис III Обединител") и ул. "Цар Асен I" (от ул. "Богомил" до бул. "Хр. Ботев").

Район "Южен" ще получи 30 хиляди лева за проектиране на нова детска градина. Към "Тракия" за различни дейности по благоустрояване ще бъдат пренасочени 75 500 лева.

Район "Западен" ще може да разполага с 340 000 лева за парк "Розариума", а в "Централен" с 220 хиляди лева ще бъдат обособени зона за рекреация и две зони за паркиране на 74 автомобила в пространството между бул. "Шести септември", ул. "Чаталджа" и ул. "Ген. Данаил Николаев".

Парите ще бъдат осигурени от планираните средства за техническия инвестиционен проект на Южния обходен колектор - 495 000 лева, както и от предвединети за разширение, пристройка и реконструкция на ОДЗ "Ралица" в район "Южен" - 254 500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама