САЩ и Русия готвят общо споразумение за борба срещу екстремистите в Сирия

09:00, 14 юли 16 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект за споразумение между САЩ и Русия е предала за разглеждане американската администрация е предала на руското правителство. Бъдещата спогодба предвижда двете страни да координират действията си в Сирия в борбата с терористичните групировки "Джебхат ан Нусра" и "Ислямска държава", а също и да провеждат съвместни операции срещу тези екстремистки организации, когато има възможност.

Текстът на това споразумение беше публикуван на електронната страница на вестник "Вашингтон пост". Ако то бъде подписано, Русия и САЩ ще трябва, според Вашингтон, да създадат т.нар. съвместна група за изпълнението му. В нея ще влязат представители на двете министерства на отбраната и на военното разузнаване.

Предполага се, че тези идеи ще са в центъра на преговорите, които държавният секретар на САЩ Джон Кери ще води при посещението си в Москва тези дни.Той ще разговаря с президента Владимир Путин и с външния министър Сергей Лавров, сред темите, които ще бъдат обсъдени за кризите в Украйна и Нагорни Карабах.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама