Фирмата на съпруга на Ирена Коцева отказва да върне парите за спирките, общината ще ги съди

09:40, 14 юли 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община ще съди фирмата на съпруга на ексдепутата от ГЕРБ Ирена Коцева заради скандала със спирките в София, съобщава Нова тв.

Коцева напусна парламента, след като стана ясно, че съпругът й е спечелил обществена поръчка за ремонт на спирките. Тогава с поста си се раздели и зам.-кметът Любомир Христов, който се оказа семеен приятел на Коцеви.

Проверката установи нарушения в обществената поръчка. "Поръчаните експертизи са установили съществени несъответствия между изпълнението и заданието по договор", заяви за "Здравей, България" временно изпълняващият длъжността директор на Центъра за градска мобилност Румяна Милова.

Според договора при проблем със спирките фирмата трябва да върне на общината 150% от сумата, която й е изплатена, защото се начислява и неустойка. Оказва се обаче, че фирмата на съпруга на Коцева отказва да върне тези пари и сега общината ще я съди.

Разследването на Нова тв е установило още, че фирмата на съпруга на Ирена Коцева е ремонтирала училището, в което тя е била директор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама