Правят "синя зона" в Шумен, въвеждат и SMS-паркиране

10:04, 14 юли 16 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъда обособена "синя зона" за паркиране в Шумен и да се въведе SMS-паркиране. Това предвижда проектът за изменение на Наредбата за организацията на автомобилното и пешеходно движение в община Шумен, който е качен на интернет страницата на кметството.

В проекта е посочено, че с постоянното увеличаване на броя на новорегистрираните автомобили и интензивността на движението в Шумен е необходимо в наредбата да бъдат включени текстове, които да гарантират изпълнението на утвърдената организация на движение и спазването на реда за паркиране на определените за това места.

За да бъдат ефективно използвани паркоместата в централната част на града, които са ограничени, предложението е да бъде определена зона за кратковременно платено паркиране - “синя зона“, за време от 30 минути до 3 часа, като се въведе SMS-паркиране. Освен със SMS, плащането ще може да се извършва на място или на паркинг автомат, за което шофьорът ще получава фискален бон.

С промените в Наредбата ще бъде регламентирано и ползването на технически средства за принудително задържане колите в нарушение - скоби и репатриращ автомобил “паяк“.

При прилагането на новата Наредба ще са необходими финансови средства за изработването и реализацията на проекта за определената зона за кратковременно платено паркиране. Очаква се те да бъдат компенсирани от увеличените приходи и завишения контрол от заплащането на цените при ползването на паркоместата, както и от наказателните мерки, свързани с поставянето на скоби и репатрирането с “паяк“, посочват от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама