Шестима туристи се простиха с парите си в Слънчев бряг

10:11, 14 юли 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима туристи са били ограбени в най-нашумелия напоследък туристически комплекс по Южното Черноморие - Слънчев бряг, за последните два дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Сигналите и за шестте кражби са постъпили в полицията вчера.

Единият от потърпевшите е 41-годишен полски турист. Той е съобщил, че предния ден, около 15.00 ч,. в близост до хотел „Галеон“ на плажната ивица му е извършена кражба на портфейл. В него е имало сумата от 160 евро, 15 лева, 100 полски злоти, лични документи и две дебитни карти.

Следващото оплакване е от 57-годишна руска туристка, която разказала, че от банковата й карта, открадната от обитаваната от нея хотелска стая, е изтеглена сумата от 134 000 руски рубли. Това е станало във вторник около 21:15 часа.

Друга туристка от Русия, на 46 години, се е оплакала в полицията, че също е теглена сума от открадната й банкова карта, която е размер на 30 000 руски рубли. Неправомерната транзакция е осъществена отново във вторник вечерта.

36-годишна полска туристка пък съобщила, че около 16:00 часа вчера установила, че от хотелската й стая липсва сумата от 1000 полски злоти и 100 евро, три златни и два сребърни пръстена.

В Районното управление в Несебър е получен сигнал и от 38-годишна английска туристка. Тя разказала, че в понеделник й е извършена джебчийска кражба на портфейл, съдържащ мобилен телефон IPhone 5, банкова карта, ключ за кола и сумата от 100 евро и 100 паунда.

Жена на 58 години от Свети Влас също е сигнализирала за извършена кражба. Тя е посочила, че чрез взломяване на балконската врата е проникнато в обитавания от нея апартамент, разположен в кв. „Чайка“ в Слънчев бряг. Оттам е задигната сумата от 2000 лева, както и марков ръчен часовник, 15 златни пръстена, шест златни синджира, две златни колиета, седем чифта обеци, осем златни гривни и неустановен брой златни медальони и други бижута с общо тегло около 500 грама.

Работата и по шестте  случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама