3 дни се ограничава транзитният трафик през прохода Рожен заради събора

10:40, 14 юли 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 6 ч. на 15 юли (петък) до 6 ч. на 18 юли (понеделник) се ограничава транзитният трафик през прохода Рожен, в участъка от път ІІ-86 Пловдив-Чепеларе-Соколовци-Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци. Мярката се налага във връзка с провеждане на събора „Рожен 2016”.

Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив - Смолян и Смолян - Пловдив.

Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед - к.к. Пампорово - Смолян - Соколовци и обратно. През този период, отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републикански път ІІІ-8641 Пампорово - Смолян.

Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат пренасочвани от регулировчици. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.

Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи.

Поради очаквания повишен трафик по път II-86 Пловдив - Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути:Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к. Пампорово - Смолян и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно.

От Чепеларе, Пампорово и кв.Устово в Смолян ще има обществен транспорт за Рожен. Автобусите ще пътуват и през трите дни, като ще тръгват веднага след като се напълнят с пътници или на 15 мин с начален час 7:00.

 

Ще има обособени три големи паркинга, където може да се паркира преди да се качите към Рожен: в Чепеларе – старата автогара;Смолян – в целия кв.Устово можете да паркирате;в Пампорово.

Препоръчваме хората да оставят колите си на тези паркинги и да използват организирания транспорт. От Смолян автобусите ще тръгват от автогарата на кв.Устово. От Чепеларе – от автогарата. В Пампорово – автобуси ще тръгват и минават през хотелите в комплекса, за да събират всички желаещи да се качат на Рожен. Автобусите ще тръгват, когато бъдат запълнени или на 15 мин.

От бензиностанцията на Пампорово до Проглед движението ще бъде регулирано, за да няма спрели автомобили по пътя, които да затрудняват придвижването.

За идващите на събора с коли на Рожен ще има два големи паркинга. Организаторите, Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и община Смолян, препоръчват да не се пътува в последния момент и да се използва обществен транспорт за да се облекчи максимално движението към роженските поляни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама