НФСБ и ВМРО имали принципно решение за президентската двойка

10:45, 14 юли 16 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
НФСБ и ВМРО са се споразумели за обща кандидатура за президент. Имат принципно решение за кандидат-президентската двойка и работят по този въпрос. За това съобщи пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Смеонов.

"От самото начало преди изборите ние сме декларирали, че сме готови в името на приемането на добри и полезни за България решения да преговаряме с абсолютно всяка партия, освен с ДПС и ДОСТ. Ние се стремим да обединим колкото се може повече политически партии от парламентарно представените сили, така че да постигнем определени и полезни решения и мисля, че успяваме да го докажем, че търсенето на диалог е правилния подход за водене на политика", каза Валери Симеонов.

Обявио още, че са казали и на ГЕРБ, и на реформаторите, и в определени моменти гласуват и с БСП,” когато смятаме, че техните предложения са по-полезни и по-добри, но като цяло имаме сериозното основание и последователно поведение да подкрепяме едно управление, което е коренно различно от тоталитарния начин на управление на предишното правителство на ГЕРБ”. „И аз мисля, че всички го виждат това нещо", допълни още Симеонов.

Ден по-рано БСП и ВМРО не успяха да се договорят за единодействие на президентски вот. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама