Бойна пушка и патрони са иззети от пловдивски обвиняем по делото за разпространение идеите на ИДИЛ

10:56, 14 юли 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Пазарджик приключи с разпита на първия свидетел, призован за днешното съдебно заседание, съобщава Радио "Фокус" - Пазарджик. Свидетелката Емилия Близнакова е била поемно лице при претърсването на адреси в "Шекер махала" в град Пловдив.

На един от тях, където е живеел обвиняемият Александър Иванов, е открита бойна пушка марка "Манлихер" и патрони, които са иззети по време на обиска. На свидетеля, а след това и обвиняемия бяха предявени пушката и патроните.

Свидетелката Близнакова потвърди, че същите са намерени на въпросния адрес. Обвиняемият Иванов каза, че не знае откъде в дома му се е появила пушката. Според защитата му, поемното лице е доведено специално от София, а сега работи в системата на МВР, което е нарушение на принципа за случаен избор на поемните лица.

По време на разпита на свидетеля стана ясно също, че от адреса в Пловдив са иззети компютър и книги, които също бяха предявени на свидетеля и обвиняемия по време на съдебното заседание.

Тази сутрин окръжният съд в Пазарджик започна поредното заседанието си по делото срещу 14 обвинени за разпространение идеите на терористичната организация "Ислямска държава" и пропаганда на война.На съдебното заседание присъстват всички обвиняеми. В залата са допуснати и техни близки. Част от жените са със забрадки, но лицата им са открити.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама