Две катастрофи с двама пострадали през изтеклото денонощие в Русе

11:17, 14 юли 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За две произшествия на пътя, станали в сряда, 13 юли, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 13 юли около 17:25 часа е сигнализирано за ПТП на ул. "Филип Станиславов", преди кръстовището с ул. "Зорница". Изяснено е, че лек автомобил "Рено 19" с русенска регистрация, управляван от  Й.П. на 19 г., нарушава правилата за движение като блъска отзад спиращия пред него лек автомобил "Фолксваген Поло".

При произшествието е пострадала леко пътничка на 22 години, пътувала в "Рено"-то, която е получила фрактура на нос на две места и след преглед в болницата е освободена за домашно лечение. Според екипа на Пътна полиция, който е изяснявал инцидента, причината за ПТП е неспазване на дистанция от страна на водача на "Рено"-то.

На 13 юли около 21:40 часа е получен сигнал и за катастрофа на кръстовището ул. "Борисова" и бул. "Скобелев", където са се блъснали лек автомобил и мотопед. Първоначално водачът на колата е избягал от местопроизшествието, но след това се е явил сам в полицията.

Според изясненото от екип на Пътна полиция, лек автомобил "Фиат Пунто" с русенска регистрация, управляван от В.Н. на 18 г., нарушава правилата за движение като преминава на забраняващ червен сигнал на светофара и е блъснат от мотопед "Пежо" с плевенска регистрация, управляван от  Д.Н. на 22 г. Мотористът е пострадал при инцидента. При прегледа в болницата е диагностициран със следните травми - порезна рана на левия крак, натъртвания по ръцете и натъртване на гръден кош. Освободен е за домашно лечение. Като причина за ПТП полицаите са посочили – преминаване на червен сигнал на светофара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама