БСП се подигра с Борисов с предложение за демилитаризирана зона в Черно море

11:22, 14 юли 16 / Политика 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите от БСП, начело с председателя им - Корнелия Нинова, свикаха брифинг в Народното събрание, с който откровено се подиграха на предложението на премиера Бойко Борисов за обявяване на Черно море за демилитаризирана зона.

От изявлението им стана ясно, че вече са внесли в Народното събрание писмен проект за подобно решение. С него те искат още депутат №1 Цецка Цачева да лобира пред своите колеги от другите парламенти в страните около Черно море да приемат същото решение.

“Ние сме сигурни, че ще гласуват против. Бойко Борисов си играе на популизъм”, категорична бе Корнелия Нинова. Тя посочи още, че министри, президент и премиер заемат различни позиции по въпроса. “Този разнобой е опасен за националната сигурност на България”, отсече Нинова и прогнозира мрачно, че “тези хора ще вкарат България във война”.

В отговор на журналистически въпрос дали терминът “демилитаризирана зона” всъщност е коректен, тя насочи питането към премиера, който първи го използва. “Предполагаме, че знае какво говори”, каза с усмивка Нинова, като все пак допълни, че терминът изобщо не е точен.

Министърът на отбраната в кабинета “Орешарски” Ангел Найденов обясни, че ако Черно море стане “демилитаризирана зона”, то България и останалите държави ще трябва да намалят до минимум състава на Военноморските сили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама