Небрежно запален огън предизвика пожар във ферма в с. Дряновец

11:36, 14 юли 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество сигнали за пожари са подадени през изминалия ден, като в повечето случаи става дума за запалени сухи треви и битови инциденти, съобщава ОД на МВР - Русе.

По-сериозен инцидент е станал вечерта на 13 юли. Между 19:23 и 21:50 служители от РСПБЗН-Бяла с два автомобила и от РСПБЗН-Две могили с един автомобил са били изпратени по сигнал за запален сеновал, машинни бали слама и застрашени животни (едър рогат добитък) в село Дряновец, на улица Цар Симеон. Животните са били евакуирани. Според свидетели от селото, запалването е възникнало след като в близост до складираните бали слама е бил запален огън с отпадъци.

За времето от 20:16 часа до 22:00 часа екип от Първа  РСПБЗН-Русе с един автомобил и екип от РСПБЗН-Две могили са били изпратени, след обаждане за запалени сухи треви и храсти в района на  железопътна спирка „Кошов“. Пожарът се е разпространил на площ около 200 квадратни метра, а запалването е било в близост до малка борова гора. Намесата на огнеборците е предотвратила по-сериозен пожар. Според тях, в този случай отново небрежно боравене с открит огън е причинило произшествието.

Запалени сухи треви и храсти са вдигнали вчера и огнеборците от ветовската пожарна. Сигналът, който е постъпил в 17:40 часа е бил за пожар в град Ветово, на улица Шипка. Причината за пожара в сухите треви и храсти се е оказало небрежно боравене с открит огън.  

След сигнал в 11:19 часа служители от Първа РСПБЗН с един автомобил са изпратени в „Дружба-3” в близост до търговски комплекс „Вени”, откъдето са се обадили, че гори дърво. До отиването на адреса граждани са били загасили запалването. 

По същото време друг сигнал за запалени сухи треви е изпратил екип от Първа  РСПБЗН в района на главен път Е-79, 10-ти километър. Пожарът там е бил локализиран и изгасен от пожарникарите до 12:10 часа.

В 14:34 часа шестима служители от Първа РСПБЗН с два автомобила са изпратени в жилищен блок в „Дружба 3“ в Русе, откъдето са се обадили граждани, че от втори и трети етаж излиза дим. Произшествието е възникнало в блок 11. При пристигане на място се установява, че живееща в един от апартаментите жена е запалила сух спирт в коминното тяло, за да го чисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама