2-годишно дете е заразено с вирусен хепатит в Асеновград

11:42, 14 юли 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регистриран е нов случай на вирусен хепатит в ромския квартал "Лозница" в Асеновград, съобщава епидемиологът в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Пловдив д-р Таня Учурджиева, цитирана от радио "Фокус".

По думите й случаите на заразени с опасната болест в ромския квартал вече са 17. "Детето, което е настанено за лечение в Клиниката по инфекциозни болести в Пловдив вчера, е на две години и живее на ул. "Росица", където вече има няколко случая", обясни специалистът. Д-р Таня Учурджиева припомни, че за недопускане разрастването и епидемичното разпространение на заболяването и в други квартали и населени места в Пловдивска област, Регионалната здравна инспекция е изпратила писмо с набелязани конкретни мероприятия до кметовете на общини, до директорите на Областната дирекция по безопасност на храните и водоснабдителното дружество за областта, както и до неправителствена организация "Рома" за вземане на мерки по компетентност.

"Броят на единичните случаи се увеличава, но всяка инстанция предприема мерки и прави всички възможно за ограничаване и премахване на заразата", коментира епидемиологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама