Предсрочни избори ще има, даже и ГЕРБ да излъчи президент, смята Кънев

11:54, 14 юли 16 / Политика 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предсрочни избори за Народно събрание ще има, дори и ГЕРБ да излъчат президент на предстоящия тази есен вот за държавен глава, смята лидерът на ДСБ Радан Кънев. Причината, според него, е, че управляващите не могат да се справят с икономиката и правосъдието.

Думите му идват като коментар на обещанието на премиера Бойко Борисов да предизвика предсрочен вот за парламент, ако ГЕРБ загубят президентския вот.

В призива на Борисов за “лидерска битка”, който той отправи към Корнелия Нинова и лидера на ДСБ, Кънев видя “страх от независим граждански кандидат” - “поради тази причина Борисов е готов да се хвърли в битка”.

Самата Корнелия Нинова пък вече отговори с контраултиматум - Борисов да обяви официално кандидатурата си за президент до 48 часа, или БСП ще приеме, че премиерът го е “страх и само дуе перки”.

"Силен, независим кандидат е това, което българските граждани искат. Те искат коректив на правителството и в голяма степен коректив на напълно изхабения ни партиен модел", смята Кънев.

"Финансовият министър създава проблеми от първия ден. Сега има някаква нова редакция на данък "Уикенд", създава непрекъснат смут в бизнеса и това е само дребен пример. Излишно е да споменавам министъра на културата. Мога да спомена още неколцина, но не искам да бетонирам лоши министри по логиката на премиера", допълни Кънев относно евентуалната смяна на министри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама