Зелена светлина за преобразяване на мястото пред кино "Космос" в Пловдив

12:05, 14 юли 16 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект за изменение на подробния устройствен план (ПУП) на част от улица "Гладстон" приеха на днешната си сесия общинските съветници в Пловдив. Новото проектиране касае от пресечката от ул. "Преслав" в посока бул. "Руски" и ще позволи обособяване на зони пред галерията на Дружеството на пловдивските художници, пред Дома на културата "Борис Христов" и пред кино "Космос".

Мястото пред бившето кино "Космос" ще бъде освободено от преместваемите търговски обекти и ще се оформи като публично пространство с обществено предназначение.

Терените пред галерията и Дома на културата са общинска собственост, но пред бившето кино мястото е частно. В момента там има преместваеми обекти, в един от които се помещева и адвокатската кантора на един от собствениците - Дяко Дяков. Общината е изпратиа покани да премахнат павилионите, като впоследствие имотите, попадащи в уличната регулация, ще бъдат отчуждени.

Идеята е пред сградата на бившето кино, както и на другите две места, да се оформят отворени градски пространства и социализиране на средата. Тупиковата улица в непосредствена близост до "Космос" също ще стане част от площадното пространство пред сградата.

Миналата година бе премахнато неугледното заведение, което години наред затлачваше изгледа и достъпа към зданието на бившето кино. След прекратяване на договора между Общината и наемателя на ресторантчето грозните постройки бяха вдигнати и бе разрушен бетонът пред тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама