Дебат в ОбС за отрязани 20 дървета в Благоевград

12:06, 14 юли 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от БСП в Благоевград Милан Богдански и Гергана Янчева отправиха питане към кмета Атанас Камбитов относно изсичането на 50-годишните чинари в центъра на града, където се строи новото кръгово кръстовище.

Само червените парламентаристи повдигнаха болната за благоевградчани тема по време на извънредното заседание на ОбС днес.

Заради поголовната сеч на дърветата, в социалните мрежи бе разпространена петиция.  

"Отсякохме 21 чинара, ще засадим 30. Съветниците са се съгласили на това отрязване, когато са приели инвестиционната програма. Необходимо ли е това кръстовище или не - това беше част от предизборната кампания на всички кандидати за кметове. Уважавам позицията на всички за дърветата, но това е изпълнение на регулационен план. Ще има две платна по 7 метра, няма как да се направи 14 метра платно без отсичането на тези дървета.  По този начин едновременно ще могат да влизат в кръстовището и автомобил и автобус", обясни кметът Камбитов.

Парламентаристът от ВМРО Георги Васев дори похвали градоначалника за проявената смелост да отсече чинарите, за да се отпуши трафика в центъра.

Васев подчерта, че никой кмет досега не е имал кураж да го направи. Адмирации дойдоха от групата на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама