Най-сетне гласуваха вливането на Белодробна в "Св. Пантелеймон" в Пловдив

12:15, 14 юли 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вливането на "Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания и активно лечение "Д. П. Кудоглу" ЕООД, по-известна като Белодробна, в "МБАЛ "Свети Пантелеймон" - Пловдив" ЕООД отново предизвика дълги и ожесточени дебати в Общинския съвет в Пловдив. Съветниците все пак приеха решението за вливането на едното дружество в другото без ликвидация.

Припомняме, че проекторешението не мина вече на две общиски сесии, а на днешната отново бе подложено на гласуване. Необходимо бе за приемане на решението да гласуват минимум 39 общински съветници. Днес "за" бяха 40, "против" - 5, и нито един не гласува "въздръжал се".

Лилия Учкунова от групата на Патриотичния фронт (ВМРО и НФСБ) за пореден път поиска отговор на въпросите какво ще се случи със сградата на бившата Белодробна болница и с имота, на който тя е разположена.

Белодробна болница има много проблеми и те не са от един или два мандата, припомни Дани Каназирева.

Според кмета Иван Тотев сградата, както и теренът, са извадени от дружеството преди много години и няма никакво значение дали това дружество ще съществува в правния мир. По думите му дали съветниците ще гласуват решението, или не, няма никакво значение.

Тотев припомни, че Общината е погасила 3-милионен дълг на Белодробна и вложи 2 млн. лева в изграждането на фтизиатричното отделение в УМБАЛ "Свети Георги".

Според думите на кмета в този мандат Общината няма намерение да прави болница, така че никой не знае какво ще се прави с терена на бившата Белодробна. Имотите могат да се използват за много неща, като половината от терена на болницата е отреден за здравни нужди, но останалата част не е обвързана с такова изискване.

Тотев уточни, че до края на годината в Общинския съвет ще бъде внесена концепция за бъдещето на терена и сградата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама