Второ общо събрание на „ВиК”- Шумен без решение какъв да е шефът

12:24, 14 юли 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второ поред общо събрание на „ВиК” – Шумен не можа да стигне до решение дали висшисти от по-широк кръг специалности, могат да се кандидатират за управители на дружеството.

Акционерите – кметовете на общините в Шуменска област и представителят на държавата, обсъждаха за втори път днес предложената от МРРБ промяна в  дружествения договор, касаеща разширяване на специалностите, които могат да притежават бъдещите кандидати за поста управител на “ВиК – Шумен” ООД, а именно “за управители се избират лица, които имат висше образование в области: социални, стопански, правни и технически науки”.

Досега в дружествения договор бе записано, че за управител се избират специалисти с висше образование и квалификация в областта на водоснабдяването и канализацията. 

„По предложение на община Шумен специалността „Социални дейности”  отпада, но останалите три възможности за квалификация на бъдещия ВиК шеф остават”, коментира зам.-кметът по стопански дейности на община Шумен Росица Антонова.

Тя допълни, че днес е гласувала „За” този вариант на предложението, в съответствие с решението на икономическата комисия за промяна на изискването за образование на управителя на „Водоснабдяване и канализация” ООД.

Против е гласувал кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, защото смята, че дружеството трябва да се управлява от специалист в тази област.

От днешното общо събрание са отсъствали четирима от кметовете- на Венец, Върбица, Каспичан и Нови пазар. Трима са гласували против. Само община Шумен, община Каолиново и представителят на държавата Иван Крачунов са подкрепили разширението на кръга специалности.

Това решение трябва да се вземе със 100% съгласие на кметовете. Процедурата ще продължи с насрочване на следващо общо събрание на „ВиК”-Шумен. Избор на нов управител ще има, защото в края на годината предстои пенсионирането на досегашния – инж. Светлозар Дамянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама