Общински съветник с питане за проблемно кръстовище в кв. "Чародейка Север" в Русе

12:36, 14 юли 16 25 788 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник Мариета Волф ("Патриотите, ВМРО и Глас народен) е поставила питане пред кмета на Община Русе Пламен Стоилов, свързано с проблеми, възникнали след изграждането на новото кръстовище в кв."Чародейка Север" на ул."Изгрев" до блок 303, свързващо ул."Изгрев" с отсечка, стигаща до блок 304. 

Според живеещите там граждани, пише Волф, с въвеждането в експлоатация на новото съоръжение се забелязват няколко основни проблема. На първо място кръстовището е с много тесни ленти под остър ъгъл, с високи бордюри и островчета. В зимните дни при снегопочистването знакът, обозначаващ, че там има островче, е изчезнал, а вследствие на това няколко автомобила са претърпели пътнотранспортни произшествия. Недостатъчната широчина на пътното платно, както и острият ъгъл не са проблем за лек автомобил, който се движи в този участък на първа предавка, но за микробуси, линейки, снегопочистваща техника или други тежкотоварни моторни превозни средства преминаването е невъзможно. Виждат се следи от гуми по бордюрите, както и деформации по същите, явяващи се следствие именно от това, че не е възможно да се премине без да се закачи предното ляво или задното дясно колело. През зимата кръстовището не може да бъде почистено нормално от едрогабаритната техника и остава трудно преодолимо защото е с прекалено висок надлъжен наклон. 

Посочват се още няколко проблема, като липса на тротоар пред Блок 303, липса на обозначение за съществуваща автобусна спирка, липса на маркировка на пешеходна пътека, което създава предпоставки за произшествия. 

В тази връзка мариета Волф отправя няколко питания към кмета Пламен Стоилов: 

1. Възможно ли е да бъдат взети мерки за преразглеждане и реконструкция на кръстовището на ул. Изгрев до бл. 303, срещу бл. 302, кв. Чародейка Север преди началото на зимния сезон с цел да се предотвратят ПТП, както и да бъде осигурен пряк достъп на всички МПС до бл. 303?

2. Кога ще бъде оборудвана спирката на линия 30 на същото място така, че да са налице конструкция, светлинно табло и пешеходна пътека?

3. Съществува ли спирка на ОГТ в  отсечката на ул. Филип Станиславов в посока кв. Чародейка Север между бул. Васил Левски и ул. Зорница. Ако да - кога ще бъде оборудвана? Ако не - кога ще бъде премахната старата табела?

4. Кога ще бъде подновена маркировката на пешеходната пътека на кръстовището между ул. Зорница и ул. Филип Станиславов от страната на бл. 401?

Пълният текст на питането и аргументацията към него са достъпни в прикачения документ. Отговор следва да бъде получен по време на редовната сесия на Общински съвет - Русе на 19 юли. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама