Спас Гърневски: Гергов да знае, че и в престъплението трябва да има морал

12:43, 14 юли 16 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спас Гърневски е новият представител на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест" АД, решиха общинските съветници днес. Гърневски смени досегашния представител Татяна Йорданова.

Общината в момента има 25% дялово участие в дружеството и не може да влияе по никакъв начин на решенията. Тя не получава и никакви приходи от огромните имоти в Стария град, собственост на дружеството на Георги Гергов. Сред активите са 12 къщи в Стария Пловдив и стотици декари имоти на апетитни места в града.

"Даването на тези имоти на дружеството на Гергов е най-големият пладнешки обир, правен някога", заяви Гърневски от трибуната на Общинския съвет. По думите му сега, 10 години по-късно, Общината юридически не може да направи нищо. Няма никакви икономически дивиденти, няма и да има, припомни Гърневски.

Той обясни факта, че е приел да бъде представител на Общината в дружеството, с намеренията, ако е възможно, нещо да се спаси. "Да се опитаме да кажем на този човек (Георги Гергов - б.а.), че и в престъплението трябва да има морал", призова Гърневски. Според него трябва да има силен обществен натиск и нетърпимост в името на възстановяването на справедливостта.

Ако къщите в Стария град не бъдат ремонтирани до 2019 г., обществото и Общината да реагират бурно, предложи още Гърневски. Според него възстановяването на архитектурните паметници трябва да се направи задължително.

Освен това трябва ребром да се постави въпросът за развитие на Панаира, който по думите на общинския съветник и бивш кмет на Пловдив е със затихващи функции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама