Фандъкова твърдо зад ЦГМ: Фирмата с поръчката за спирките ще върне 150% от парите

13:17, 14 юли 16 / Политика 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният кмет Йорданка Фандъкова застана твърдо зад решението на Центъра за градска мобилност да заведе дело срещу фирмата със скандалната поръчка за спирки в София.

Заради скандалната поръчка оставка подаде зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Поста си напусна и депутатът от ГЕРБ Ирина Коцева, чийто мъж е собственик на фирмата изпълнител.

„За радост договорът, който е сключен с фирмата предвижда възложителят – ЦГМ, да има възможност да претендира не само за връщане на цялата сума, а даже за връщане на 150% от сумата. Това е, защото има и една санкция заложена в договора от 50 %, при проблем със самото изпълнение. Техническата експертиза показа, че има проблеми с изпълнението, за това ЦГМ смята, че има правото да претендира и по двете точки“, отсече кметът.

По рано днес в телевизионно интервю Ирина Коцева заяви, че „това, което е направила фирмата, го е направила безупречно. „Аз не виждам нищо скандално", обясни депутатът.

Временният шеф на ЦГМ Румяна Милова обаче контрира Коцева като обясни, че „поръчаните експертизи са установили съществени несъответствия между изпълнението и заданието по договор".

Скандалната обществена поръчка беше за обновяването на 60 спирки в София, а цената на поръчката е 236 700 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама