Конфликт заради жена довел до убийството на ул. „Сан Стефано“

13:51, 14 юли 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конфликт заради жена стои в основата на убийството на Пламен Панайотов в апартамент на бургаската ул. „Сан Стафано“, извършено на 10 юли около 23,00 часа. Това каза пред журналисти Пламен Генов – адвокат на арестувания за престъплението Борислав Йорданов.

По думите му, във фаталната вечер Пламен, Борислав и неговата приятелка Николина Лотарова заедно били в апартамента. След употреба на алкохол двамата мъже се сдърпали в резултат на тлеещо напрежение между тях дни наред. Поводът бил „шерше ла фам“, както се изрази адвокатът, визирайки присъствалата по време на конфликта дама.

В Бургаския окръжен съд днес беше гледано искането на прокуратурата за постановяване на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Борислав Йорданов. Той е обвинен в предумишлено убийство, за което престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 г.

Прокурорът изтъкна, че са налице достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Йорданов е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че той може да се укрие или да извърши ново престъпление, като обоснова тезата си с тежкото наказание, предвидено в закона за този род престъпление. Бе посочено и че арестуваният, който е от Чирпан, няма постоянен адрес, което говори, че може да се укрие.

В съда стана ясно, че смъртта на Пламен Панайотов е вследствие на мозъчно сътресение, довело до тежък мозъчен оток, причинен от порцелановата чиния, с която Борислав е замерил опонента си, който му е и хазяин. След извършването на убийството чирпанлията заедно с Николина си събрал целия багаж и опитал да напусне Бургас през автогара „Юг“. Той обаче е бил задържан там от полицията, която била получила сигнал за извършеното престъпление и веднага тръгнала по петите му.

Защитникът на обвиняемия опита да омаловажи престъплението, като заяви, че то не е било извършено умишлено. Преди да замахне с чинията, той бил обиждан и дърпан от Пламен. А след удара се опитал да вдигне пострадалия и видял, че последният бил адекватен. Относно липсата на постоянен адрес за живеене адвокатът изтъкна, че това е в резултат на работата на Борислав, който си изкарвал прехраната като строител и бил принуден да обикаля из страната. Според защитника не са налице основания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Борислав Йорданов и поиска съдът да му наложи „подписка“.

„Не съм съгласен, че убийството е предумишлено. Съжалявам за случилото се“ – бяха единствените думи на чирпанлията пред съда.

След близо час размишление Окръжният съд прие мотивите на прокурора и определи мярка „задържане под стража“ спрямо Борислав Йорданов. В мотивите си за решението съдията Ангел Гагашев посочи, че поведението на пострадалия не е било агресивно по посока на обвиняемия, което до доведе до условия на неизбежна отбрана. От друга страна е изяснено, че Йорданов първо е удрял с юмруци опонента си, след което е продължил агресията си спрямо него, като го е замерил с чинията, чийто удар се е оказал фатален за мъжа. Приятелката на обвиняемия Николина пък е споделила при показанията си, че той е посягал и на самата нея. Може да се предположи, че Борислав Йорданов ще извърши ново престъпление или ще се укрие, ако бъде пуснат от ареста – реши съдията и определи той да остане за постоянно „зад решетките“.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама