Младите русенски художници закриха творческия сезон с редица награди

13:54, 14 юли 16 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец май, младите художници от Школата по изобразителни изкуства с ръководител Маргарита Хрисандова при Общински детски център за култура и изкуство,  участваха в три национални и международни конкурса и завоюваха призови места, съобщават от Центъра. 

От Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, на второ място в Раздел „Приложно изкуство” е била класирана Виктория Вихренова Генчева, а поощрителна награда получи Кристина Огнянова Ангелова. Конкурсът се организира за осма поредна година от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата. 

С Благодарствено писмо за колективно участие е била удостоен Общински детски център за култура и изкуство – Русе от ХХХV Международен конкурс в град Битоля. За конкурса в Македония децата рисуваха на тема „Европейските игри в Рио Де Жанейро”, които ще се състоят от 05 до 21 август 2016 г.

С огромен интерес младите художници са участвали във Втори Национален младежки конкурс „Като майсторите” в Категория „Аз рисувам мода”, Варна. На първо място е била класирана Нина Мирославова Петрова, а на второ място - Лилия Ивайлова Цветанова във втора възрастова група. Организаторите от Частен професионален колеж „Богоя” са присъдили грамота и на Общински детски център за култура и изкуство, Благодарствен адрес до Маргарита Хрисандова и грамоти за всяко дете от русенската школа, подготвило рисунка за конкурса. 

През месец юни младите художници са били отличени на два национални конкурса. От ХІІІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” в Раздел „Приложно изкуство текстил” за творбата си от рисувана коприна „Доброто слънце и розата” на трето място е била класирана Асена Ахмедова Арифова. 

На VІІ Международен конкурс за детска рисунка „Слънчеви руни в българските носии и тъкани” в Силистра, на първо място е била класирана Кристина Огнянова Ангелова. Кристина е впечатлила журито с подготвените свои рисунки с шевици, снимките си с пиринска и северняшка носия, изработено родословно дърво на рода си и презентация на северняшката фолклорна област.

Младите художници са в очакване на резултати от два международни конкурса за детски рисунки в Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама