Обявиха първото класиране в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"

14:16, 14 юли 16 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" обявява първото си класиране днес, като срокът за записване на приетите е от 18 до 20 юли включително, а второто класиране ще бъде обявено на 22 юли, съобщи зам.-ректорът на висшето училище доц. д-р Христо Крушков.

На 18 от обявените 20 приемни изпита са се явили 2007 души, от тях успешно издържалите са 1626, което е 81 % от общия брой. Общо 113 са получените отлични оценки, от тях 37 са пълните шестици. Оценки "Много добър" и "Добър" са получили 1115 кандидати. Слаб резултат са показали 381 – уточни доц. Крушков. Отделно на изпита по "Говорни и комуникативни способности" са се явили 925 кандидат-студенти, като 756 от тях са получили пълни шестици, а 169 – много добра оценка.

През тази година имаше кандидат-студент, който бе изброил рекорден брой желания – по 50 специалности, най-големият брой заявени изпити от един кандидат бе 4. От записалите се за сесията най-възрастният кандидат е на 65 години и кандидатства за прием в педагогически специалности, а най-младият е 17-годишен и е избрал софтуерни специалности, съобщи зам.-ректорът.

Най-ниският минимум за прием на първо класиране – 18,00 и за двата пола, е отчетен в специалностите "Лингвистика с маркетинг", "Приложна лингвистика (немски с втори чужд език)", "Музика", "Начална училищна педагогика и чужд език", "Социална педагогика".

Сред най-желаните специалности през новата академична 2016/2017 година са редовно обучение по "Софтуерни технологии и дизайн", задочна форма на "Предучилищна и начална училищна педагогика". "Право", редовно обучение по "Психология", "Маркетинг", "Английска филология" и "Предучилищна и начална училищна педагогика", задочно обучение по "Софтуерни технологии", "Финанси" – редовна форма, "Психология" – задочна форма, "Маркетинг" – задочно обучение, и "Счетоводство" в редовна форма на обучение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама