Общината с банков кредит за LED осветление

15:21, 14 юли 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници в Благоевград приеха решение на кмета Атанас Камбитов за теглене на дългосрочен кредит за монтаж на LED осветление в размер на 1 800 000 лева. 

Заемът ще бъде погасен до 10 години. Той е от банков клон в Благоевград, чийто управител е общинският съветник Захари Хаджийски.

Срещу решението гласуваха няколко от местните съветници. Сред тях с отрицателен вот бе Калоян Ханджийски - лидер на ДСБ, който изтъкна, че лихвеният процент е много висок и неизгоден.

Кредитът няма такса за управление и при добро стечение на обстоятелствата, дългът може да бъде погасен и за по-кратък период от време, обясни кметът Камбитов.

Заместник-кметът по икономика и финанси Иво Ников бе категоричен, че  Община Благоевград няма да кандидатства за нов заем, а ще рефинансира съществуващия дълг за финансиране на разходи за строително-монтажни работи по проект за изграждане на LED  осветление на територията на общината и ще дофинансира разходи по проекта.

С въвеждането LED осветление в община Благоевград ще бъде постигнато по-високо качество на услугата и съществено намаление на разходите.  

Предварителните разчети показват, че годишно, само от подмяната на осветителните тела на уличното осветление, ще се постигне икономия приблизително с 58 процента. Ще се намалят и загубите на светлина от неефективните осветителни тела. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама