Сложиха предупредителни надписи на пешеходни пътеки в Шумен

15:24, 14 юли 16 25 801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пешеходни пътеки в Шумен от вчера са декорирани с предупредителни жълти надписи „Погледни наляво” . Буквите, изписани със специална боя са на пътеката до Общината и до магазин „Лидл”, видя репортер на Topnovini.bg.

Идеята е всеки, който стъпва на пътеката първо да прочете надписа, да се огледа и така да пресече.



„Надписите са поставени от Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, съгласни сме с тази инициатива и затова сме позволили на пешеходните пътеки да се сложат тези надписи”, обясни главният експерт „Пътна инфраструктура” в община Шумен инж. Николай Евтимов.

Той допълни, че за първи път при подновяването на маркировката, пред пешеходните пътеки са сложени и стоп линии, които „принуждават” колите да спират на метър от мястото за пресичане. Това е по действащата Наредбата за пътни маркировки, която е изготвена преди 6 години и сега след няколкократни поправки, влизат в сила новите й разпоредби.



Обновени са близо 49 пешеходни пътеки в Шумен, по изпълнената през 2012 г. програма за частична рехабилитация на част от уличната мрежа в общината. До 15 септември ще бъдат пребоядисани и пешеходните пътеки около училищата в Шумен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама