Четящи в автобусите ще се возят безплатно за ден

15:56, 14 юли 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци и гостите на града, които използват градския траспорт, ще се возят безплатно, макар и за ден, ако носят със себе си книга и четат. Това беше решено днес на комисията по транспорт в общината. Това най-вероятно ще стане на 31 юли, когато се очаква да започне „Алея на книгата“.

Обичащите да четат ще могат да се възползват от новата инициатива, която ще обхване по една автобусна линия от всеки район до центъра на Варна. Допълнително ще бъде решено в кои точно автобуси няма да се плаща.

На комисията стана ясно и че пациенти трудно стигат до онкоболницата „Д-р Марко Марков“ в квартал „Аспарухово“, тъй като до там няма транспорт. Причината е, че автобус не може да премине по тясната улица заради паркирали от двете страни на платното автомобили. Управителя на болницата д-р Георги Кобаков настоява стационарът, който се намира в местността Вилите, да влезе в новата транспортна схема. Шефът на „Градски транспорт“ Злати Златев обясни, че ще има автобус, който да извозва пациентите до центъра на „Аспарухово“. Най-вероятно това ще е микробус, за да може да преминава. Съветниците настояха по-бързо да бъде решен проблема. Те поискаха спешно становище от комисията по транспортни схеми към Община Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама