Никола Козлево си направи общинско БКС

16:25, 14 юли 16 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Никола Козлево е първата в региона, която решава проблема с чистотата, създавайки общинско предприятие БКС.  Дейността му е част от управленската програма на новия кмет Ешреф Реджеб, решението за структурирането му е взето от Общинския съвет миналия месец.  

Работата ще включва сметосъбиране, сметоизвозване и грижи за чистотата не само в Никола Козлево, а и в 11-те села на общината. Освен това новото предприятие ще управлява и общинските гори, мери и пасища. Ще се грижи за озеленяването и за опазване на общинската собственост. Ще има и строителна група, която ще прави частични ремонти и боядисване в детски градини и училища.

Новата фирма вече има Булстат и директор, строителният инженер Джемил Азис ще ръководи предприятието. До дни ще бъдат назначени 6-ма работници, заплатата им ще е около 600 лв. Така ползите от общинската фирма ще са и разкриване на работни места, коментира кметът.



По думите му, чистотата в Никола Козлево била доста занемарена. Гробищата над 30 години не са били почиствани, в треволяци и храсти тънел и центърът на селото, а градинките там били обрасли като гори. Досега един сметовоз прибирал боклука, но и тази дейност била доста изостанала.

„Искаме да стопанисваме както трябва и с по-малко пари да се свърши повече работа”, планира кметът. Той твърди, че първоначално ще се дадат средства, но после ще има ефект от работата на новата фирма.

Към назначените в нея работници, ще се присъединят и безработни, назначени по програмите за временна заетост.

Новото предприятие ще почиства и контролира и общинските язовири край Каравелово, Вълнари и Хърсово.

Първите задачи на работниците от общинското БКС ще бъдат освежаване и почистване на детските градини и училища през ваканцията. До началото на учебната година ще стегнат дворовете и сградите, планирал е кметът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама