Съюзът на собствениците в Слънчев бряг си смени името, ще привлича членове и от Северното Черноморие

16:29, 14 юли 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюзът на собствениците - Слънчев бряг вече ще се нарича Български Черноморски туристически съюз. Решението за промяна на наименованието е взето на редовното годишно отчетно общо събрание, което се проведе днес в курорта. Целта е да се разшири обхватът на Съюза и той да обедини Северното и Южното Черноморие, както и да привлече нови членове, собственици на обекти, в които се осъществява туристическа дейност. Амбицията е да се създаде едно ново сдружение от най-южната до най-северната точка на Черноморието.

„Като браншово сдружение, обединяващо почти целия туристически бизнес на територията на курорта, нееднократно през годините назад сме алармирали институциите за редица нарушения и сме предлагали конкретни мнения и становища как те да бъдат отстранени. Не можем да не отбележим, че държавата реагира доста бавно на тези сигнали, в резултат на което тук се натрупват негативи, които вече дават и своето недобро отражение на развитието на отрасъла“, каза председателят на Съюза Елена Иванова.

На срещата хотелиерите отново изтъкнаха основните проблеми в туризма – липсата на инфраструктурни проекти, липсата на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг, липсата на квалифицирани кадри, недостиг и неефективна реклама на туристическия продукт.

„Съюзът на собствениците работи по въпроса студентите по туризъм от Македония, Украйна, Беларус и Молдова да бъдат изпращани на стаж у нас през сезона. Ако проблемът с кадрите не бъде решен незабавно, рискуваме да затворим хотелите следващото лято, защото няма кой да обслужва гостите ни“, заяви още Иванова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама