Кметът поздрави отличници от Търговище

16:51, 14 юли 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отличниците Мерлин Ереджебова и Ангел Ангелов се срещнаха с кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и получиха поздравления за отличното си завършване на училище. И на двамата им предстои да продължат обучението си в университети.

Мерлин Ереджебова е възпитаник  на  Първо СОУ „Св. Седмочисленици” и е постигнала два отлични резултата на държавните зрелостни изпита.

Кандидатства медицина и очаква първите резултати от проведените изпити. На Мерлин е присъдено и еднократно финансово стимулиране като отличник на випуска по общинската Наредба за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

Ангел Ангелов е лауреат на националната олимпиада по информатика и благодарение на това е спечелил прием във ВУЗ. Той ще продължи реализацията си в сферата на информационните технологии. Преподавателката му от II СОУ "Проф. Никола Маринов" Венка Петрова сподели пред кмета, че той упорито работи в тази насока още  от 8 клас.

Пред младежите д-р Димитров заяви, че хората, които знаят и могат винаги успяват.Кметът им пожела да продължават да бъдат толкова упорити и амбициозни, реализирайки се по възможно най-добрия начин в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама