„Берое” излиза за победа срещу финландския ХИК в Стара Загора

17:38, 14 юли 16 / Спорт 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболистите на   „Берое“  излизат днес срещу финландския ХИК в първи двубой от втори квалификационен кръг на Лига Европа.  Срещата на стадиона под Аязмото започва в 20.30 часа. В Старозагорския тим единствено Атанас Зехиров все още се възстановява от контузия и няма да е на разположение за мача, вече са картотекирани обаче новопривлечените Радослав Кирилов и Кохей Като.

По пътя до втория квалификационен кръг „Берое“ отстрани тима на „Радник Бийелина“ (Босна и Херцеговина) след нулево равенство в Стара Загора и победа с 2:0 като гост в Баня Лука, докато ХИК надделя на „Атлантас“ (Клайпеда, Литва) с 2:0 край Балтийско море и равенство 1:1 на стадион „Сонера“ в Хелзинки.

ХИК Хелзинки (Хелсингин Ялкапало Клуби) е финландски футболен клуб основан прз 1907 година. Играе на стадион „Сонера“ с капацитет  10 770 места. ХИК е рекордьор по титли във Финландия, има общо 27.  Отборът е и 12-кратен носител на купата на Филнандия, пет пъти сребърен медалист,  5 пъти носител на Купата на Лигата във Финландия и 3 пъти втори.

Президент на клуба е Оли Пека Литикайнен, а старши треньор Мика Лехкосуо.

Отборът завърши на трето място в първенството на Финландия за миналата година. През настоящия шампионат, който се провежда по системата пролет-есен,  ХИК е водач в класирането след  15 мача с актив от 9 победи, 4 равни и 2 загуби при голова разлика 27:16. Голмайстор на тима с 8 гола е колумбийският нападател Алфрено Морелос  с 14 гола, следван от централният защитник от Нигерия Тайе Тайво, който преди това се е подвизавал и в „Милан“.

Едно от най-известните имена в селекцията на ХИК е Микел Форсел. 35-годишният футболист нашумя с изявите си през 90-те и 2000-те за „Челси“, „Бирмингам“, „Кристъл Палас“, „Хановер“ и „Борусия“ (Мьонхенгладбах).

Основният екип на тима е в бяло-синьо вертикално райе, а резервният – изцяло в жълто.

Съдийска тройка от Чехия с начело Петр Арделеану ще ръководи  днешния двубой. Първи  помощници ще са Мартин Вилзчек и Жири Молачек. Четвърти рефер е Михал Патак също от Чехия, делегат на УЕФА е швейцарецът Паул Креенхбюл, а Алфредо Тренталандже от Италия ще оценява  работата на съдиите

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама