Обвиненият за убийството на Сашо Японеца остава „на топло“

20:39, 14 юли 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният съд отказа да освободи от ареста 31-годишния Тодор Славов, обвинен за убийството на Александър Алексиев, известен с прозвището Сашо Японеца - охранител на Димитър Желязков - Митьо Очите, както и за опит за убийство на самия Желязков. Инцидентът стана пред заведението „4you“ в Слънчев бряг на 8 юни. Пред съда Славов заяви, че се страхува да стои в ареста, защото имало заплахи за живота му, предаде БТА.

Цитира и конкретни заплахи, отправяни към него: "Ще бъде изпратен с краката напред към Поморие", поради което поиска по-лека мярка за неотклонение. Тя се разглежда от спецсъда, след като Славов получи обвинение и за участие в организирана престъпна група (ОПГ). В края на юни прокуратурата обяви, че са събрани множество доказателства, които довели до извода, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, изнудване, побои, палежи и други.

Според държавното обвинение, ако защитата на Славов и самият той имат опасения за живота му в ареста, те трябва да сигнализират съответните органи. Представителят на прокуратурата изтъкна още, че ако действително има риск за живота му, Славов може да бъде преместен в Софийския арест.

"Как се доказва ОПГ? Ходели заедно. Ми, естрадните певци също ходят заедно!". Така защитата на обвиняемия се обърна към съда при представяне на доводите си за налагане на по-лека мярка за неотклонение.

Съдът обаче прецени, че има достатъчно доказателства, че Славов е стрелял, и ако бъде оставен на свобода, може да извърши ново престъпление и има опасност да въздейства на свидетели.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама