Пиян моторист отива за половин година в затвора

21:04, 14 юли 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 месеца ще трябва да прекара в затвора пиян моторист, който предизвикал катастрофа край село Наум. Освен почерпен мъжът бил без книжка и моторът нямал застраховка "Гражданска отговорност".

Инцидентът станал на 11 ноември миналата година.  Сигнал за произшествието е получен малко след 22 часа и  между селата Осеновец и Наум веднага е изпратен полицейски екип. Установено било, че водач на мотоциклет “Ямаха 1000 “ с кюстендилска регистрация, поради движение с несъобразена скорост загубил контрол над мотоциклета и на ляв завой паднал в канавка.

 При извършената проверка за наличие на алкохол станало ясно, че М.М./41г./ от село Наум управлява с 1, 67 промила. Мотористът обаче отказал да даде кръвна проба за анализ.  Освен алкохола и неправоспособността водачът бил и без каска. При падането получил наранявания, като след преглед в болницата са установени фрактури на три ребра. 

Моторът е собственост на мъж от Кюстендил и е без застраховка “Гражданска отговорност”.  Подсъдимият признал вината си и сключил споразумение с Районната прокуратура в Шумен, а съдът го одобрил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама