Община Разград започна реализацията на нов социален проект

07:19, 16 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград започна реализацията на проект „Превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата“. Той е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Договорът за безвъзмездната финансова  помощ е подписан в края на юни с Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от местната управа.

Проектът се финансира от Европейския социален фонд на Европейския съюз и от Държавния бюджет на Република България и е с продължителност 27 месеца.

Общият му бюджет възлиза на 588 567 лева, като средствата от Европейския социален фонд са в размер на 500 281.95 лева, а националното съфинансиране е в размер на 88 285.05 лева.

Основната цел на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие и продължение на услугите, предоставени по Проекта за социално включване. Предвижда се предоставянето на интегрирани социални услуги с цел подкрепа на деца в ранна детска възраст и техните семейства, като се подобри достъпът им до здравна и психологична грижа. С проекта се цели и формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда и повишаване готовността на децата за включване в образователната система.

Във връзка с изпълнението на проекта община Разград обяви конкурс за длъжността ръководител на център за предоставяне на услугите по проекта. Изискванията за заемане на длъжността, необходимите документи и начините за провеждане на конкурса са публикувани на сайта на общинската администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама