Част от светите мощи на св. Георги пристига в Пловдив, идва и патриарх Неофит

08:13, 16 юли 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от светите мощи (ръката) на свети великомъченик Георги Победоносец ще бъде посрещната в навечерието на празника на митрополитския храм "Света Марина" в Пловдив на 16 юли, събота.

Светинята ще посети Пловдив по покана на Пловдивския митрополит Николай. Тя ще бъде донесена от гръцкия метох "Св. Богородица" в Палеохори в катедралния храм "Успение Богородично" Пловдив на 16 юли в 18.00 часа, откъдето ще тръгне литийното шествие със светите мощи до митрополитския храм "Света Марина". Там те ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ.

От 18.30 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня. Светите мощи ще останат в храма, който ще бъде отворен и през нощта.

На 17 юли, неделя, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм в 9.00 часа ще бъде посрещнат Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, който ще възглави празничната света Литургия по повод празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на св. Георги и памук, осветени на светите мощи.

Светите мощи ще останат в Пловдив за поклонение до 22.00 ч. вечерта в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама