Капанският ансамбъл откри тридневните празници на Созопол

13:01, 16 юли 16 / Култура 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Капанският ансамбъл получи специална покана и с концерт в амфитеатър „Аполония” в петък вечер откри празника на Созопол – 17 юли, посветен на Света Марина, съобщиха от ансамбъла.

Изпълненията на танцьорите от Разград предизвикаха еуфория сред публиката, която ги бурно ги аплодира.

В богата програма на ансамбъла бяха включени палитра от етнографски области в страната, а солистите допълнително оцветиха красивия букет на концерта с едни от най-добрите образци от съкровищницата на българския песенен, музикален и танцов фолклор.

Като реверанс към многобройните туристи от Русия и Украйна Капанският ансамбъл изпълни китка руско-цигански песни и танци.

Поканата за участие на Капанския ансамбъл в празниците на Созопол е поредното признание за постижения на състава в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

В понеделник от 11.30 часа Капанският ансамбъл ще участва в церемонията по откриването на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти пред Общинския културен център в Разград, а вечерта ще даде началото и на серията концерти в богатата културна програма на традиционното културно събитие.

Венецът в богатия творчески сезон на Капанският ансамбъл ще е на 30 септември, когато съставът ще отбележи тържествено своя 50-годишен юбилей. Преди това формацията ще изнесе поредица концерти в цялата страна. Първият от тях е на 26 юли отново на брега на морето - на празника на Равда, допълват от ансамбъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама